Новини Maanimo

Австралійський мільярдер виділить $500 млн у Фонд розвитку України

«Ми не повинні прагнути відновити те, чим Україна була, із її застарілою інфраструктурою радянської доби. Ми повинні уявити, якою вона може бути з баченням, плануванням та наявністю найкращих у світі технологій, управління та мислення. Це позиціонуватиме відновлення України не просто як відновлення, а як велику можливість для національного оновлення. Ми побудуємо майбутнє, яке буде цифровим, зеленим, справедливим та вільним від корупції»,— зазначив Форрест на Конференції з відновлення України в Лондоні.

Він також закликав інших світових інвесторів побачити в Україні можливості чудових довгострокових інвестицій.

Форрест буде стратегічним радником зі створення UDF та його інвестиційних груп — зелених стратегічних металів, зеленого заліза, зеленого водню та зеленої електроенергії і виступатиме у складі консультативної групи для українського уряду.

Уточнюється, що ідея UDF була задумана та розроблена австралійським мільярдером та натхненна планом Маршалла Другої світової війни. У березні 2022 р. він звернувся до глави найбільшої у світі компанії з управління активами BlackRock Ларрі Фінку, щоб отримати консультативну підтримку створення інвестиційного механізму.

Вперше про плани виступити якірним інвестором та інвестувати $500 млн у фонд для розвитку спрямування зеленої енергетики Форрест оголосив ще у листопаді 2022 року.