Новини Maanimo

ФГВФО пустив з молотка активи п’яти банкрутів: що купували найбільш охоче

Протягом минулого тижня Фонду гарантування вдалося продати активи п’яти банків, що ліквідуються, на суму 14,47 млн ​​гривень. При цьому основні кошти збанкрутілих фінустанов були придбані учасниками торгів за 6,97 млн ​​гривень, реалізація прав вимоги за кредитами принесла ФГВФО 7,48 мільйонів, а за банківські метали та монети покупці запропонували 0,02 млн грн.

Найбільше минулого тижня учасники аукціонів цікавилися активами «Дельта Банку»: в результаті їхнього продажу Фонду вдалося отримати 7,40 млн гривень. Трохи менше – 7 мільйонів – фахівці ФГВФО виручили в результаті реалізації коштів банку «Фінанси та Кредит».

Продаж активів «Родовід Банку» принесла 0,05 млн гривень, в той час як за майно ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» та ПАТ банк «Михайлівський» покупці запропонували 0,02 млн грн.

Також в ФГВФО поділилися планами щодо реалізації активів з 17 по 21 серпня: протягом цього тижня Фонд має намір отримати в результаті їхнього продажу 952,86 млн грн. Серед лотів, що пропонуються Фондом гарантування в ці дні, права вимоги за кредитами, дебіторська заборгованість перед банками, нерухомість, земельні ділянки, а також інші кошти фінустанов.

Нагадаємо, з 27 по 31 липня сума реалізації основних коштів і майна банків, що ліквідуються, перевищила 120 млн гривень.