Новини Maanimo

Яким буде курс в серпні і чи варто купувати долари: думка експерта

За словами аналітика, традиційно літо вважається сприятливим для гривні періодом. Але такі непередбачувані фактори, як зміна керівництва НБУ та низка неоднозначних політичних заяв, зроблених в липні, цього літа викликали «певний ажіотаж» на ринку.

У той же час, до кінця серпня – початку вересня ніяких факторів, які могли б посприяти ослабленню гривні, Юрій Нетесаний не передбачає. Згідно з його прогнозом, фундаментальні події, що вплинули на курс в липні, незабаром себе вичерпають, і котирування ось-ось повернуться до старих позицій. Також аналітик вважає, що найближчим часом українцям не варто запасатися доларами.

На думку експерта «Атлант Фінанс», в серпні курс в Україні коливатиметься в межах 26,5-27,5 грн/$, причому котирування можуть як опуститися до 26 гривень, так і злетіти до позначки 28 грн. При цьому, додає Юрій Нетесаний, подібні стрибки будуть короткостроковими.

Нагадаємо, вранці 30 липня долар показав незначне зростання на міжбанку. З моменту відкриття торгів у четвер курс американської валюти в продажу і купівлі зріс на 3 копійки.