Новини Maanimo

Завтра зможуть відновити роботу 872 ринки, – Мінекономіки

Міністр розвитку економіки Ігор Петрашко заявив, що при дотриманні всіх норм, які встановив головний санітарний лікар України, 872 ринки можуть продовжити свою діяльність.

Продавці мають бути зареєстровані в якості операторів ринку харчових продуктів. Всі присутні на території ринку будуть піддаватися температурному скринінгу. На ринку потрібно бути в респіраторі або в масці, можна в саморобній.

На кожному вході поставлять диспенсер з антисептиком. Всі контактні поверхні (дверні ручки, поручні на сходах, вимикачі) будуть проходити дезінфекцію кожні 3 години, а все приміщення, в тому числі – стаціонарні торгові місця, необхідно дезінфікувати в кінці кожного робочого дня.

Щоб не було натовпу, допускається не більше одного покупця на десять квадратних метрів. Між продавцями відстань має бути не менше трьох метрів, а їх робочі місця слід обладнати прозорими захисними екранами з плівки або пластика.

Заборонено стихійну торгівлю на територіях, прилеглих до ринку.

За порядком стежитимуть представники Держпродспоживслужби. Територіальні органи відомства зобов’язані направити на кожен ринок не менше двох інспекторів і кожен день проводити позапланові перевірки. Всіх відвідувачів ринків будуть інформувати про правила, а при порушеннях – штрафувати.