Новини Maanimo

Туреччина спрямувала на підтримку економіки 200 млрд лір

Згідно з програмою підтримки, працівники, вимушені взяти відпустку без збереження зарплати, будуть протягом трьох місяців щодня отримувати від держави 39,2 лір, тобто близько 5,7 доларів. Протягом цього ж часу не можна анулювати трудовий договір, хоча це в деяких випадках це можливо як виняток.

Ті, хто взагалі втратив роботу через пандемію, можуть розраховувати на фінансову допомогу в розмірі 1000 лір, або 145 доларів. В цілому 4,4 млн сімей отримають 22,3 млрд лір.

Крім того, 120 тисяч компаній отримають 107,4 млрд лір підтримки, а ще 16,8 млрд лір уряд виділив для підтримки власників магазинів.

Компаніям також відкриють доступ до кредитів з низькими ставками, однак при цьому будуть стежити за тим, щоб вони не звільняли персонал.

Нагадаємо, український міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що прямого бюджетного субсідіювання бізнесу немає і не буде. Бізнесу пропонують скористатися коштами з Фонду підтримки підприємництва, а найманим працівникам – вставати на облік в центрі зайнятості і отримувати допомогу по частковому безробіттю.