Новини Maanimo

Європейці «полюють» на українських заробітчан: число вакансій зросло в 1,7 рази

Минулого місяця число вакансій, на які можуть претендувати українці за кордоном, зросло в 1,7 рази: в останній тиждень червня європейські роботодавці пропонували працевлаштування 12 840 нашим співвітчизникам, повідомляє Opendatabot з посиланням на дані Jooble.

Українські заробітчани стають все більш затребуваними в Європі: якщо наприкінці травня трудовим мігрантам з нашої країни пропонували 7667 вакансій, то до кінця червня число пропозицій зросло на 67% (за місяць) і на 60% за рік – до 12 840.

Варто зазначити, що найбільше українців чекають польські, чеські, німецькі, литовські і латвійські роботодавці.

У Польщі найбільш затребуваними є пакувальники, різноробочі та зварювальники з України, в Німеччині – доглядальниці, медсестри й електрики, тоді як в Чехії, крім різноробочих і зварників, найбільш часто потрібні водії категорії РЄ.

У Литві роботодавці мають потребу в українських фасадниках, все тих же зварювальниках та електриках, а в Латвії охоче працевлаштовують сантехніків і кухарів.

За словами експертів Jooble, зростання числа вакансій для українців пов’язане перш за все з літнім сезоном, але збільшенню попиту на роботу за кордоном також сприяє ослаблення карантинних обмежень.

«Багато країн створюють пільгові умови для працевлаштування українців, що, безумовно впливає на збільшення попиту на роботу за кордоном», – зазначають в компанії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що, згідно з даними дослідження, проведеного фахівцями консалтингової фірми Mercer, найдорожчим для проживання іноземних працівників містом на сьогоднішній день є Ашхабад (столиця Туркменістану).