Новини Maanimo

1 вакансія, 11 претендентів: Україна зіткнулася з серйозним дефіцитом робочих місць

Як повідомляють фахівці Державної служби зайнятості, найбільшу кількість вакансій на сьогоднішній день пропонують підприємства переробної промисловості, торгівлі та транспортної галузі (18%, 14% і 11% відповідно).

Найбільш популярними на ринку праці – 22% пропозицій – сьогодні є кваліфіковані працівники з інструментом, серед яких слюсарі, монтери, малярі, швачки та інші фахівці.

Плюс відкрито чималу кількість таких вакансій, як водій тролейбуса/трамвая, тракторист і оператор АЗС. Подібні пропозиції складають 15% від загальної кількості вакансій.

Українські роботодавці також активно шукають вихователів, вчителів, фахівців держслужби і провізорів (15% від загальної кількості пропозицій).

Непогані шанси отримати роботу сьогодні також у претендентів на місце охоронця, продавця, кухаря або поліцейського (12% від загальної кількості актуальних вакансій).

В середньому роботодавці сьогодні готові платити таким фахівцям 7592 гривень на місяць. На вищу зарплату в Україні можуть розраховувати співробітники, задіяні в таких галузях, як IT та телекомунікації, авіатранспорт, а також фінансова та страхова діяльність.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що за 30 років існування Державної служби зайнятості її послугами скористалися 37 млн українців, а нове робоче місце за сприяння служби знайшли 20 млн громадян.