Новини Maanimo

Ціни на нафту готуються показати максимальний річний приріст за останні 10 років – експерти

«Чорне золото» перебуває на шляху до максимального річного приросту за більш ніж десятирічний період, пише ProFinance з посиланням на заяви експертів.

Ціни на нафту зростають на тлі відновлення попиту і, за словами експертів, готуються показати максимальний річний приріст за десятирічний період.

Як зазначає Аджай Кедія з Kedia Commodities, ринки вже встигли «переварити» побоювання, спричинені стрімким поширенням «омікрону», який, як очікується, незначно вплине на попит.

Основна увага трейдерів сьогодні прикута до зустрічі ОПЕК+, наміченої на вівторок 4 січня. На думку інвесторів, під час засідання Альянс визначиться із необхідністю подальшого збільшення видобутку сировини на 400 000 б/д.

Варто зазначити, що у 2021 році нафтові котирування злетіли майже на 50%: зростанню цін на Brent та WTI протягом останніх 12 місяців сприяло скорочення поставок і відновлення попиту на сировину. Плюс, не виключено, що цього тижня «чорне золото» покаже сьоме квартальне зростання: такий результат може стати найтривалішою прибутковою серією для техаської марки з 1983 року.

Сьогодні, за даними торгів, барель Brent торгується на рівні $78,78: з початку сесії актив подорожчав на 0,72%. Зростання вартості WTI 28 грудня склало 0,90%: в обід за барель техаської нафти трейдери дають $76,25.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що у 2022 році українці платитимуть за доставку газу ще більше.