Новини Maanimo

Ринок нафти відреагував на новий звіт API: дані торгів

За даними торгів, за барель північноморської нафтової суміші 29 грудня дають $78,75 (+0,10%), тоді як вартість техаської сировини станом на 12:30 становить $75,91 (-0,09%).

За даними Trading Economics, нафтові котирування залишаються у місячних максимумів на тлі підвищення апетиту інвесторів до ризику. Проте широкому ралі на ринку «чорного золота» сьогодні перешкоджає поширення нового штаму COVID-19 та його наслідків для економіки.

У Mizuho Bank очікують, що зростання цін на сировину у найближчій перспективі буде обмежене на тлі збільшення світових постачань через поступове нарощування видобутку Штатами та ОПЕК+.

У вівторок увечері Американський інститут нафти повідомив про тижневе зменшення запасів сировини в США на 3,09 млн барелів. Експерти, опитані напередодні, прогнозували зниження обсягів «чорного золота» у сховищах країни на 3,23 млн барелів.

Крім того, інститут повідомив про скорочення запасів бензину та дистилятів на 0,32 млн та 0,72 млн барелів відповідно. Що ж до запасів на терміналі в Кушінгу, то тут API зафіксував зростання запасів на 1,594 млн барелів.

Офіційна статистика, яка відображатиме реальні цифри, буде опублікована Міністерством енергетики Штатів у середу наприкінці дня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що у 2021 році нафтові котирування злетіли майже на 50%: зростанню цін на Brent та WTI протягом останніх 12 місяців сприяло скорочення поставок та відновлення попиту на сировину.