Новини Maanimo

Маск більше не найбагатша людина світу за версією Forbes

Укладачі рейтингу зазначають, що минулий рік виявився непростим для найбагатших людей планети. Майже половина доларових мільярдерів світу втратила частину свого статку, що призвело до перестановок у рейтингу.

Якщо минулого року по планеті ходили 2668 власників «десятизначного стану», то сьогодні їх залишилося «лише» 2640. А сукупна вартість активів усіх мільярдерів планети впала з 12,7 до 12,2 трлн доларів.

Перша десятка найбагатших людей планети за версією Forbes:

  1. Бернар Арно ($210,8 млрд) — француз, керівник та найбільший акціонер групи компаній Louis Vuitton, що випускає предмети розкоші та косметики під 70 різними брендами.
  2. Ілон Маск ($196,5 млрд) — американський мільярдер родом із ПАР. Власник автомобільної компанії Tesla, космічної компанії SpaceX та інших. З недавніх пір володіє соцмережею Twitter.
  3. Джефф Безос ($117,4 млрд) — американець, власник корпорації Amazon, світового лідера онлайн-продажів.
  4. Ларрі Еллісон (112,3 млрд) — американець, співзасновник компанії Oracle, великого виробника та постачальника програмного забезпечення для бізнесу та серверного обладнання.
  5. Уоррен Баффетт ($106,4 млрд) — американець, голова інвестиційного конгломерату Berkshire Hathaway, який володіє десятками високоприбуткових компаній із різних секторів економіки (від виробництва батарейок до мереж фастфуду).
  6. Білл Гейтс ($ 104,9 млрд) – американець, засновник і в минулому найбільший акціонер Microsoft.
  7. Карлос Слім Елу (89,9 млрд) – мексиканець, власник безлічі компаній в Латинській Америці, в тому числі найбільшої компанії мобільного зв’язку в регіоні América Móvil.
  8. Мукеш Амбані ($83,3 млрд) — індієць, основний власник холдингу Reliance Industries, який володіє нафтопереробними, нафтогазовими, телекомунікаційними та ритейлінговими компаніями в Індії.
  9. Стів Балмер ($80,9 млрд) — американець, який минулого був однією з ключових фігур і навіть гендиректором Microsoft, отримав свій стан в основному за рахунок бонусів і зарплати в цій компанії.
  10. Франсуаза Бетанкур-Майєрс ($ 80,7 млрд) – француженка, єдина жінка в першій десятці. Є одним із основних спадкоємців парфумерної імперії L’Oreal.