Новини Maanimo

Курс долара видохся і впав на закритті міжбанку

Долар

За підсумками валютних торгів на міжбанку 23 березня долар можна продати за 27,65 грн/$, а купити по 27,58 грн/$.

У порівнянні з відкриттям торгів сьогодні вранці, курс долара в продажу зменшився на 44 копійки, а в покупці впав на 12 копійок.

За день

Після відкриття торгів, курс долара був відносно стабільний, але після 14-30 пішов в круте піке. Таким чином, дії НБУ на торгах поки допомагають утримувати курс в розумних межах.

Варто зазначити, що з моменту закриття торгів в п’ятницю ввечері до завершення торгів сьогодні, долар додав 10 копійок в продажу і 13 в покупці. Тобто навіть незважаючи на зусилля Нацбанку і регулярні міжбанківські «валютні гойдалки», курс долара все одно демонструє зростання.

Психологічне дно в 28 грн/$ «американець» в черговий раз пробив в 15-30, а о 17-00 втратив вже майже половину гривні в продажу і 12 копійок в покупці.

Поведінка долара на торгах зараз багато в чому залежить від дій НБУ, тому передбачити положення курсу навіть на день вперед неможливо. Значне зростання стримується інтервенціями і аукціонами регулятора, але ось чи довго це триватиме – поки невідомо.

Євро

Євровалюта на міжбанку, в порівнянні з відкриттям торгів сьогодні вранці, ослабла на 19 копійок і продається по 29,88 грн/€. У купівлі курс збільшився на 16 копійок, за одне євро зараз просять 29,81 грн.

За день

Євровалюта відреагувала аналогічно долара, хоча падіння і не було таким значним.

До обіду «європеєць» був стабільний, але в 14-00 здійснив стрибок до 30,36 грн/€ в продажу і 30,30 грн/€ в покупці, за яким послідував значний спад.

До 16-30 євро здав майже пів гривні в продаж і купівлю, але до закриття торгів все ж трохи «підтягнувся». Таким чином, з моменту закриття міжбанківських торгів в п’ятницю ввечері, євро додав 30 копійок продажу і 33 копійки в покупці.