Новини Maanimo

Кількість українців, які їдуть на заробітки до Польщі, збільшилася на 25%: що відбувається

За даними, оприлюдненими аналітиками компанії Gremi Personal, яка спеціалізується на міжнародному працевлаштуванні, на заробітки до Польщі українців змушує виїжджати дорога комуналка. Про це пише УНІАН.

За інформацією аналітичного центру Gremi Personal, за останні кілька місяців кількість українців, які виїжджають на роботу до Польщі, зросла на 25% через подорожчання комунальних послуг на батьківщині.

Плюс, додають експерти, українці активно їдуть на роботу до сусідньої країни з метою заробити на святкування Нового року.

При цьому на заробітки за кордон виїжджають навіть новачки, тобто ті, хто ще ніколи не працював за межами рідної країни. Польщу, за даними Gremi Personal, трудові мігранти-початківці обирають через географічну близькість і можливість працювати на польських заводах 3 місяці за безвізом.

Крім того, повідомляють аналітики, 80,6% українців, які виїжджають на заробітки до Польщі, роблять це через більш високі зарплати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що у першому півріччі 2021-го загальні доходи 31,1% українців перевищували 7 тисяч гривень на місяць.