Новини Maanimo

Інфляція у Сполучених Штатах досягла максимуму за 30 років

У жовтні 2021-го інфляція у США зросла до 6,2% у річному обчисленні та на 0,9% – у місячному, повідомляє Міністерство праці Сполучених Штатів.

Так, за даними відомства, інфляційний стрибок, зафіксований минулого місяця, став найпотужнішим з листопада 1990 року – тобто за більш ніж 30 років.

При цьому ключовими драйверами інфляції в США в жовтні стали такі фактори, як зростання цін на бензин (+49,6% за рік), дефіцит вживаних автомобілів і подорожчання оренди житла. Темпи зростання вартості продовольства при цьому оновили максимум із січня 2009 року, склавши 5,3%, споживчі товари подорожчали на 6,2%, а ціни на енергоносії у Штатах за рік підскочили на 30%.

Як пише WSJ, висока інфляція простежується на тлі мінімального безробіття в країні: через дефіцит працівників керівники компаній змушені пропонувати їм вищі зарплати та підвищувати ціни на продукцію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що, за даними Jooble, більше 36% українських роботодавців планують збільшити зарплати співробітникам до кінця 2021 року.