Новини Maanimo

Goldman Sachs різко погіршив прогноз зростання ВВП США в III кварталі

Зростання економіки США за підсумками III кварталу складе не 9%, як очікувалося раніше, а 5,5%. Такий прогноз на днях озвучили експерти інвестбанку Goldman Sachs, передає Інтерфакс.

Стратеги Goldman Sachs різко погіршили прогноз зростання американської економіки в липні-жовтні 2021-го. Через стрімке поширення нового штаму COVID-19 аналітики знизили очікування з 9% до 5,5%.

За їхніми словами, новий виток пандемії та поширення штаму «дельта» впливають на економічне зростання і показники інфляції в США сильніше, ніж очікувалося. Експерти вважають, що помітне скорочення витрат на продукти харчування, поїздки та низку послуг може статися вже цього місяця.

Також аналітики звертають увагу на більш тривалі, ніж очікувалося, збої в ланцюжках поставок.

У той же час, в IV кварталі Goldman Sachs прогнозує зростання ВВП США на рівні 6,5% (проти 5,5%, озвучених раніше), а за підсумками 2021 року очікує на підйом економіки на 6,4% (замість заявлених раніше 6%).

Прогноз на наступний рік також було поліпшено: на думку аналітиків, у 2022-му ВВП Штатів зросте не на 4,4%, а на 4,5%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в II кварталі економіка єврозони зросла на 2% до січня-березня 2021 року і на 13,6% в порівнянні з квітнем-червнем 2020-го.