Новини Maanimo

ФРС не піде на підвищення ставок до 2023 року – Morgan Stanley

На думку глави Morgan Stanley Джеймса Гормана, ФРС США почне підвищення ставок вже в I кварталі 2022 року, тоді як економісти банку вважають, що американський регулятор «почне діяти» не раніше 2023-го, передає ProFinance.

Згідно з даними, опублікованими у свіжому аналітичному матеріалі Morgan Stanley, ФРС США завершить викуп активів до середини 2022-го, але до підвищення ставок перейде лише після 2023 року.

На думку економістів банку, темпи зростання інфляції у США сповільняться вже найближчими місяцями. Також експерти ставлять на стійке відновлення на ринку праці та прогнозують зростання американської економіки за підсумками 2022 року на рівні 4,6%.

При цьому глава банку Джеймс Горман минулого місяця заявив, що Федрезерв США має «почати діяти» вже в I кварталі 2022-го і що «вартість грошей низька, і вони надто доступні».

Варто зазначити, що в травні керівник Morgan Stanley спрогнозував, що ФРС почне скорочення викупу активів наприкінці поточного року, тоді як економісти банку очікували від регулятора цього кроку лише у квітні 2022-го.

За словами члена ради ФРС Ніла Кашкарі, поточний рівень інфляції в США, швидше за все, є тимчасовим, і протягом наступних кількох місяців показники можуть дещо підвищитися. Кашкарі застерігає від поспішних дій у боротьбі з інфляцією, закликаючи «не реагувати надмірно» на тимчасові фактори, що «навіть завдають реального болю».

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що, за даними Мінпраці США, у жовтні 2021-го інфляція у Штатах зросла до 6,2% у річному обчисленні та на 0,9% — у місячному.