Новини Maanimo

Фонд держмайна скасував конкурс з продажу ОГХК: названо причину

ФДМ оголосив про скасування аукціону з приватизації АТ «ОГХК». Причина – допуск до конкурсу всього одного учасника, пише Інтерфакс-Україна.

Так, зазначає прес-служба Фонду держмайна, спочатку в ФДМ надійшло три заявки на участь у приватизаційному аукціоні, але пакети документів, подані двома потенційними учасниками, виявилися неповними.

Нова дата аукціону поки що не оголошена, але в ФДМ розраховують на те, що він буде проведений в 2021 році.

За словами заступника голови ФДМ Тараса Єлейка, в умовах перенесення аукціону потенційні учасники зможуть доопрацювати документи і направити заявки на адресу Фонду повторно.

У ФДМ також зазначають, що таким привабливим об’єктом, як ОГХК, цікавляться багато міжнародних компаній. Фонд очікує заявок на участь в аукціоні й від інших великих гравців ринку, яким не вистачило 2 місяців на підготовку пакетів документів, заявив Єлейко в коментарі ЕП.

За його словами, лише за рахунок максимальної конкуренції держава зможе отримати максимум надходжень від приватизації ОГХК.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що, за словами виконавчого директора UkraineInvest Сергія Цивкача, в 2021 році в рамках великої приватизації на торги можуть бути виставлені 5-10 українських підприємств.