Новини Maanimo

Долар продовжує зростання до 28 грн/$ на відкритті міжбанку

Долар

Новий день на міжбанку несподівано почався з підвищення курсу. Таким чином, традиція значного зростання на старті міжбанку і стриманого підвищення курсу в ході торгів сьогодні повернулася.

Регулярні інтвервенціі і аукціони Нацбанку поки допомагають стримувати інтенсивне зростання курсу, але навіть незважаючи на спроби «приборкати» долар, він все одно демонструє зростання, хоч і незначне. З моменту відкриття торгів вчора вранці долар втратив 5 копійок в покупці і 3 копійки в продажу. Тобто можна говорити про плавне, але стабільне зростання курсу.

Сьогодні варто очікувати несуттєвого зміцнення долара на 5-10 копійок в ході міжбанківських торгів, так як значне зростання поки вдається стримати зусиллями НБУ, а передумов в сторону розвороту курсу поки немає.

На відкритті міжбанківських торгів 1 квітня по станом на 10:00 долар продається по 27,88 грн/$, а купується по 27,83 грн/$.

У порівнянні із закриттям торгів вчора ввечері, курс долара в продажу сильно виріс на 25 копійок, також і в покупці на 26 копійок.

Євро

Євровалюта значніше додала на відкритті міжбанку.

«Європеєць», схоже, твердо має намір закріпиться в майбутньому на позначці вище 31 грн/€. Завдяки коригування курсу істотне зростання євро намагаються стримати, але невідомо чи надовго.

Проте, з моменту відкриття торгів минулого вівторка євро збавив 7 копійок в продажу і всього 5 копійки в покупці.

Курс має тенденцію до незначного зростання в ході дня, так що варто чекати зміцнення євро на 5-10 копійок на торгах сьогодні, якщо не відбудеться яких-небудь форс-мажорних обставин.

Курс євро на міжбанку, в порівнянні із закриттям торгів вчора ввечері, збільшився на 34 копійок і продається по 30,64 грн/€. У купівлі євровалюта додала 38 копійок і купується по 30,59 грн/€.