Новини Maanimo

Чому насправді падає долар: в Societe Generale назвали причину

На думку аналітиків Societe Generale, одним з найважливіших драйверів валютного ринку сьогодні є падіння реальної прибутковості облігацій США, яка просіла після зниження Федрезервом відсоткових ставок і вжиття заходів щодо стимулювання економіки в умовах пандемії COVID-19. При цьому занепокоєння учасників валютного ринку щодо зростання кількості хворих не змогли приглушити навіть новини про розробку вакцин.

Зазначимо, що курс американської валюти знижується вже п’яту торговельну сесію поспіль, а індекс долара в середу опустився до 92,25 пункту (-0,18%).

Згідно з даними торгів, вдень 18 листопада курс європейської валюти по відношенню до американського «колеги» виріс зі вчорашніх 1,1861 до 1,1875 EUR/USD.

За словами експертів ING, на тлі проблем, пов’язаних з пандемією COVID-19, євро навряд чи встане на чолі ралі по відношенню до американської валюти. У той же час, додають аналітики, падіння долара на сьогоднішній день є настільки суттєвим, що очікувати повернення EUR/USD до позначки 1,1920 напевно не слід.

Пара GBP/USD виросла до позначки 1,3287 (+ 0,3%), курс AUD/USD піднявся до 0,7304 (+ 0,1%), а юань злетів до майже 29-місячного максимуму – 6,5442 CNY/USD.

У парі з ієною долар ослаб до 103,87 USD/JPY (рівень попереднього закриття – 104,17).

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що, згідно з прогнозом Citigroup, по мірі зростання світової економіки вартість долара та інших захисних активів буде знижуватися.