Новини Maanimo

За гроші «Нафтогазу» модернізують лікарні, – Шмигаль

Реконструкція 210 приймальних відділень опорних лікарень по всій країні потребує як мінімум 6 млрд грн, а на реалізацію «дорожньої» програми закладено понад 100 млрд грн.

Крім того, проект «Велике будівництво» – це й поліпшення соціальної інфраструктури, і для цього планують взяти гроші з Державного фонду регіонального розвитку.

Шмигаль звернувся до Міністерства фінансів з проханням про те, щоб ДФРР спрямував кошти в регіони як можна швидше. Не можна відкладати на третій квартал, тому що більшість об’єктів, що підлягають ремонту – це школи та дитячі садки. Тому вже зараз треба починати роботу, і закінчити її до 1 вересня.

Додамо, прем’єр прокоментував проблему з виплатами надбавок медикам, і сказав, що регіони отримали достатньо грошей, але не всі департаменти охорони здоров’я правильно їх використовували. Тому голови ОДА повинні провести службові розслідування, а міністр МОЗ візьме цю справу під свій контроль.

Також глава Кабміну згадав, що ФОП першої і другої груп «спрощенки» зможуть отримати допомогу на дітей віком до 10 років. Нагадаємо, що Кабінет міністрів вже виділив Міністерству соціальної політики понад 1,65 млрд грн на виплату цієї допомоги.