Новини Maanimo

Торгові мережі зможуть скористатися пільговими кредитами, – Шмигаль

За словами Шмигаля, близько 200 тисяч наборів із продуктами та засобами гігієни вже роздали. Переважну більшість — у Харківській, Донецькій та Київській областях.

«Усього сформуємо майже 12 млн таких наборів. Вже закупили 133 тисячі тонн продовольства на майже 4 млрд грн. Купуємо все по максимуму в українських виробників. Завантажуємо українські підприємства замовленнями. Усім максимально допомагаємо», — підкреслив Денис Шмигаль.

Крім того, уряд підтримав рішення, яке дозволить торговельним мережам залучити пільгові кредити до 1 млрд грн строком на один рік під 5%. Як зауважив прем’єр-міністр, таким чином можна буде поповнити обігові кошти, вчасно розраховуватися за продукти з українськими виробниками та не закривати магазини.

«Продовольчі мережі сьогодні фактично стали об’єктами критичної інфраструктури. Уряд тісно співпрацює з такими мережами, аби в усіх містах і селах були продукти харчування, соціальні товари та речі першої необхідності», — наголосив очільник Кабміну.

Денис Шмигаль підкреслив, що держава допомагатиме магазинам, оскільки розуміє, що вони зіштовхнулися з багатьма форс-мажорами і проблемами.