Новини Maanimo

Скільки витратить уряд на інфраструктуру у 2022-му: дані Мінфіну

Наступного року обсяг інвестицій у розвиток інфраструктури складе 141,8 млрд гривень, повідомив заступник голови Мінфіну Олександр Кава.

Як повідомляється на сайті відомства, одним із пріоритетних напрямів видатків держбюджету-2022, затвердженого парламентом минулого тижня, став розвиток інфраструктури, залізничних, аеропортів та річкового транспорту. На їхню реконструкцію, будівництво та модернізацію виділено 141,8 млрд гривень.

Так, зазначає Олександр Кава, сьогодні активно ведеться будівництво нової швидкісної автодороги Н-31 Решетилівка – Дніпро, а на 2022-й заплановано капремонт траси М-05 Київ – Одеса у Миколаївській, Одеській, Кіровоградській та Черкаській областях.

Крім того, додають у Мінфіні, бюджетні кошти наступного року будуть спрямовані на будівництво й реконструкцію Запорізького мосту, Дарницького мосту у Києві та нового мосту у Кременчуці; 3,5 млрд гривень буде виділено на будівництво двох нових аеропортів у Дніпрі й Закарпатті та реконструкцію аеропортів у Вінниці й Херсоні; 742 млн гривень підуть на ремонт судноплавних шлюзів.

Плюс, зазначають у відомстві, фінансування «Укрзалізниці» з держбюджету у 2022-му збільшено до 5,2 млрд гривень: понад 3 млрд спрямують на купівлю нових пасажирських вагонів, а решту 2 млрд – на фінансування проєктів будівництва та модернізації пасажирської залізниці інфраструктури.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що, за даними, опублікованими у свіжому консенсус-прогнозі від Мінекономіки, за підсумками поточного року ВВП України зросте на 3,4%.