Новини Maanimo

Найбільші банки ЄС запускають свою платіжну систему

Зазначається, що це остання ознака того, що регіон прагне витіснити дві найцінніші фінансові компанії на планеті. Проєкт під назвою Wero вже починає впроваджуватися в багатьох країнах Західної Європи. Його підтримують 16 провідних банків та платіжних процесорів, таких як BNP Paribas SA, Deutsche Bank AG та Worldline SA. Платформа дозволить, наприклад, німецькому клієнту миттєво розрахуватися у готелі у Франції, використовуючи власний банківський рахунок замість Visa або Mastercard.

Це може здатися простим, але якщо компаніям це вдасться, це може в кінцевому підсумку коштувати двом платіжним гігантам мільярди доларів комісії, яку вони отримують від європейських торговців щоразу, коли споживачі проводять одну зі своїх карток під час оплати.

Найважливіше те, що цей проєкт відображає занепокоєння Європи залежністю від США у ключових інфраструктурах — фінансових та інших. Після вторгнення росії в Україну та блокування можливості здійснювати платежі в Росії через Visa і Mastercard, уряди по всьому світу почали остерігатися надмірної залежності від цих мереж.

Попереду ще довгий шлях, щоб Wero міг скласти конкуренцію Visa та Mastercard, які щорічно обробляють транзакції на трильйони доларів по всьому світу, а також новому поколінню цифрових платіжних компаній.