Новини Maanimo

Курс долара знизився на відкритті міжбанку

Долар

Новий день на міжбанку долар почав з несуттєвого зниження курсу в продажу і зростання в покупці. Проте, з минулого тижня «американець» додав уже майже дві гривні. Останній раз «американець» досягав психологічної позначки в 27 грн за долар ще 5 червня минулого року, коли торгувався по 27,02 грн/$ у продажу і 26,99 грн/$ в покупці. Варто очікувати істотного зміцнення долара в ході міжбанківських торгів, так як ніяких реальних передумов до розвороту курсу в бік зниження поки немає.

На відкритті міжбанківських торгів 18 березня станом на 10:30 долар продається по 27,09 грн/$, а купується по 27,05 грн/$.

У порівнянні із закриттям торгів в п’ятницю ввечері, курс долара в продажу ослаб на 6 копійок, а в покупці збільшився на 4 копійки.

Євро

Євровалюта на відкритті торгів відреагувала на ситуацію аналогічно долара. Курс в продажу знизився, але в покупці істотно додав. Проте, курс має тенденцію до значного зростання в ході дня, так що варто чекати ще більш істотного зміцнення євро на торгах сьогодні, якщо не відбудеться яких-небудь форс-мажорних обставин і на торги знову вийде НБУ.

Курс євро на міжбанку, в порівнянні із закриттям торгів в п’ятницю ввечері, ослаб на 6 копійок і продається по 29,72 грн/€. У купівлі євровалюта додала 4 копійки і купується по 29,68 грн/€.