Новини Maanimo

Фондові ринки росли не дарма: в США затвердили законопроект

Як повідомляє Forbes, на цьому тижні за законопроект має проголосувати ще Палата представників, потім президент поставить свій підпис.

«Я підпишу його негайно», – сказав Дональд Трамп на брифінгу в середу.

Згідно з документом, ті американці, які заробляють менше 75 тисяч доларів на рік, зможуть розраховувати на одноразову виплату в 1200 доларів. Сімейна пара зможе отримати 2400 доларів, а сім’ї з дітьми отримають ще по 500 доларів на кожну дитину.

Якщо річний заробіток перевищує 75 тисяч доларів, то розмір виплати пропорційно знизиться, а якщо хто-небудь заробляє більше 99 тисяч доларів на рік, то фіндопомогу йому не призначать.

Крім того, розмір допомоги по безробіттю збільшиться на 600 доларів в тиждень протягом чотирьох місяців. Всього на підтримку людей, які втратили роботу, направлять 250 млрд доларів.

На кредити і допомогу компаніям, що постраждали від пандемії, буде спрямовано близько 500 млрд доларів. Обсяг кредитування малого бізнесу складе 350 млрд доларів, проте їх будуть кредитувати за умови, що вони не стануть скорочувати працівників.

Компанії, що мають критичне значення для національної безпеки, отримають 17 млрд доларів, а для авіакомпаній і вантажоперевізників призначені гранти і кредити на 57 млрд доларів.

Додаткове фінансування лікарень і інші витрати на медицину складуть 150 млрд доларів. На поповнення національних запасів ліків виділили 16 млрд доларів, а на прискорення робіт по створенню вакцин і тестів – 3,5 млрд доларів.

Нагадаємо, що фондові ринки напередодні різко пішли вгору на тлі новин про майбутнє голосування за цей законопроект.