Новини Maanimo

Експерти ING розповіли, що може статися з доларом до кінця тижня

Причиною нинішнього падіння курсу долара, на думку експертів міжнародної фінансової групи ING, стали заяви глави ФРС Джерома Пауелла про збереження ультрам’якої грошово-кредитної політики регулятора і плани Федрезерву щодо купівлі облігацій для підтримки економіки США.

Так, згідно з даними торгів, вдень 24 лютого курс євро до долара зріс до 1,217 EUR/USD, тоді як рівень минулого закриття становив 1,2149 EUR/USD. Крім заяв глави ФРС, на боці європейської валюти сьогодні «зіграла» і свіжа статистика з Німеччини, згідно з якою падіння ВВП країни в IV кварталі 2020-го склало 2,7% в річному вираженні (згідно з попередньою оцінкою – 2,9%). У квартальному вираженні показник зріс на 0,3%.

Курс долара до японської валюти в середу зріс до 105,75 USD/JPY, тоді як курс австралійського долара до американського піднявся до 0,7920 AUD/USD (+0,1%), а пара NZD/USD зросла до позначки 0,7373, додавши 0,5%.

Вартість британського фунта до валюти США 24 лютого піднялася до 1,4176 GBP/USD (+0,5%), досягнувши річного максимуму. У Danske Bank зазначають, що «британець» отримує вигоду від «усунення короткострокових проблем у зв’язку з Brexit» і масової вакцинації.

На думку аналітиків BofA, на тлі зростання котирувань акцій і підвищення прибутковості облігацій вартість фунта стерлінгів у перспективи буде лише підніматися.

Індекс американської валюти в середу просів до 90,03 пункту (- 0,15%).

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що, на думку експертів RBC, в короткостроковій перспективі долар може стати бенефіціаром подальшого порушення висхідного тренда на ринку акцій внаслідок підвищення прибутковості.