Новини Maanimo

Долар традиційно здав позиції на закритті міжбанківського тижня

Долар

За підсумками валютних торгів на міжбанку 27 березня долар можна продати за 28,12 грн/$, а купити по 28,06 грн/$.

У порівнянні з відкриттям торгів сьогодні вранці, курс долара в продажу зменшився на 14 копійок, а в купівлі ослаб на 17 копійок.

За день

Після відкриття торгів і до обіду курс долара плавно рухався по низхідній траєкторії, втративши 3 копійки, але потім сталася низка істотних падінь.

Всього за годину, з 12-00 до 13-00, «американець» зменшився відразу на 15 копійок, після чого залишався відносно стабільним до 14-30, коли здав ще на 8 копійок.

До закриття торгів курс виріс на 10 копійок, але в загальній сумі, з моменту відкриття торгів, втратив 14 копійок в продажу і 17 в покупці.

Падіння було очікуваним, враховуючи те, що в кінці місяця бізнес закриває борги перед державою, що сприяє зростанню пропозиції валюти на торгах.

Крім того, в кінці міжбанківської тижня НБУ має тенденцію втручатися в хід торгів, виступаючи з коригуванням курсу.

Варто відзначити, що рівно за тиждень, з моменту закриття торгів минулої п’ятниці і до завершення торгів сьогодні, долар додав 57 копійок в продажу і 61 копійку в купівлі. Тобто навіть незважаючи на всі зусилля Нацбанку і регулярні міжбанківські «валютні гойдалки», курс долара все одно демонструє істотне зростання.

Малоймовірно, що цей день був показовим. Швидше за все, зростання курсу долара на наступному тижні тільки прискориться, і ми побачимо підкорення планки в 29 грн/$.

Євро

Євровалюта на міжбанку, в порівнянні з відкриттям торгів сьогодні вранці, ослабла на 20 копійок і продається по 30,95 грн/€. У купівлі курс зменшився на 22 копійки: за одне євро зараз просять 30,89 грн.

За день

Євро все-таки не зміг утриматися вище психологічної позначки в 31 грн/€ і здав цю позицію після коригування курсу.

В ході торгів курс євро рухався по низхідній і, в кінцевому підсумку, втратив 20 копійок в продажу і 22 в покупці.

Проте, рівно за тиждень, з моменту закриття міжбанківських торгів минулої п’ятниці, євро додав уже майже півтори гривні в продажу і в покупці.