Новини Maanimo

Долар продовжує зростати на закритті міжбанку

Долар

За підсумками валютних торгів на міжбанку 17 березня долар можна продати за 27,15 грн/$, а купити по 27,01 грн/$.

У порівнянні з відкриттям торгів сьогодні вранці, курс долара в продажу збільшився на 13 копійок, а в покупці виріс всього на 2 копійки.

За день

Після відкриття торгів, курс долара плавно рухався по висхідній траєкторії. Відмітки 27,15 грн/$ у продажу долар досяг вже о 13-00 і до самого закриття торгів зафіксувався на ній, а ось в покупці долар після обіду знизився на 11 копійок. Швидше за все, тренд на підвищення курсу в продажу збережеться, і долар буде зміцнюватися ще значніше, якщо не відбудуться які-небудь форс-мажорні обставини та з черговою інтервенцією на міжбанк не вийде НБУ.

Євро

Євровалюта на міжбанку, в порівнянні з відкриттям торгів сьогодні вранці, обвалилася на 29 копійок і продається по 29,78 грн/€. У купівлі курс зменшився на цілих 40 копійок, за одне євро зараз просять 29,64 грн.

За день

Євровалюта в ході рухалася асинхронно щодо долара. Якщо «американець» знову показував зростання, то «європеєць» весь день рухався по низхідній траєкторії. В результаті було пробито психологічне дно в 30 грн/€. Швидше за все, падіння не буде довгим, і євро поверне колишні позиції вже на цьому тижні.