Новини Maanimo

Зеленський розповів, чи отримає Україна транш МВФ у 2021 році

За словами Володимира Зеленського, Україна розраховує на кредитні кошти від МВФ, і керівництво країни впевнене в тому, що транш буде надано Міжнародним валютним фондом до кінця цього року.

При цьому президент заявляє про низку розбіжностей з МВФ щодо Вищої ради правосуддя і КСУ.

«З деякими речами ми погоджуємося, а з деякими – ні. Тому що я – гарант Конституції. Я захищаю незалежність України у всій мірі цього слова», – цитує Зеленського НВ.

За словами президента, існує безліч правок до законів про ВСП і Конституційний суд. При цьому глава держави окреслив відносини України з Фондом як «нормальні».

«Усередині країни нам ніхто не допомагає з цією темою, навпаки, багато лобісти працюють окремо з МВФ, розповідаючи, що тут відбувається в Україні: «Ай-яй-яй тут таке… Таке страшне, ось якби ми були, то показали б». Тобто помічників немає», – зазначив президент.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Європейський інвестиційний банк готовий надати Україні €700 млн під 0,12% річних. Кредитна допомога, над можливістю отримання якої працює Мінфін, буде спрямована на підтримку малого та середнього бізнесу країни.