Новини Maanimo

Зростання економіки в 2020 році показали три країни: до чого готуватися в 2021-му

У 2020 році, на тлі 4%-го падіння світової економіки зростання продемонстрували лише три країни – КНР, Туреччина та Єгипет, зазначив в ефірі телеканалу «Дім» Олег Устенко.

За словами радника президента України з економічних питань, в поточному році очікується значний підйом глобальної економіки: 2021-й Олег Устенко називає роком відродження для багатьох країн.

«У 2020 році світова економіка показала падіння на 4%. І воно було б набагато серйознішим, якби не Китай», – зазначає експерт. За його словами, підтримати всю світову економіку минулого року дозволило 2%-е зростання з боку КНР, а також позитивні показники Туреччини та Єгипту.

Що ж стосується України, то ВВП нашої країни за підсумками кризового року просів на 4%, тоді як Британія, Італія та Іспанія відзначилися більш серйозними рівнями падіння.

За підсумками 2021 року глобальна економіка продемонструє помітне зростання, прогнозує Устенко, зазначаючи, що перші сигнали про відновлення вже надходять зі світових ринків.

На підйом ВВП в межах 3,5- 5,5% в поточному році може розраховувати і Україна, економічному зростанню якої сприятиме підвищення цін на продукцію с/г та металургійної галузі, додає він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що, згідно з даними Global Wealth Report, опублікованого експертами міжнародної фінансової групи Credit Suisse, до кінця минулого року число доларових мільйонерів у всьому світі зросло до 56,1 млн.