Новини Maanimo

За 1,5 року на зарубіжні ринки вийшли 137 українських компаній – МЗС

Трейдер указывает на график на фондовой бирже в Нью-Йорке 2 июля 2014 года. Американский фондовый рынок на этой неделе ждет квартальные отчеты компаний, чтобы узнать, оправданы ли рекордные показатели основных индексов. REUTERS/Lucas Jackson

Завдяки зусиллям МЗС протягом 1,5 років на зарубіжні ринки змогли вийти 137 українських компаній. Про це під час вчорашнього онлайн-брифінгу повідомив Міністр закордонних справ країни Дмитро Кулеба.

Так, зазначив Дмитро Кулеба, український МЗС працює не тільки над залученням в країну іноземних інвесторів, але й створює нові економічні можливості для місцевих експортерів.

Міністр також згадав про підписання документа, який підтверджує масштабні внутрішні зміни в МЗС в частині допомоги бізнесу, розвитку торгівлі та залучення інвестицій. За його словами, йдеться про введення в МЗС ефективних практик, які діють в корпоративному секторі.

«Сильна економіка – це фундамент сильної країни і сильної зовнішньої політики. Це один з шести головних пріоритетів Стратегії зовнішньої політики», – зазначив Дмитро Кулеба.

За його словами, завдяки зусиллям МЗС протягом 1,5 років на зарубіжні ринки змогли вийти 137 українських компаній.

«Для 59 товарних груп в 18 країнах світу відкриті ринки або відновлено доступ на ринки у співпраці з Держпродспоживслужбою», – заявив міністр.

Крім того, додає він, бізнес позитивно оцінює діяльність Міністерства закордонних справ, сприймаючи дипломатів як надійних партнерів.

«Саме тому кількість компаній в нашій Раді експортерів та інвесторів при МЗС України за рік зросла майже в 4 рази», – зазначив Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що, згідно з даними дослідження, проведеного фахівцями ЄБА, 28% опитаних фізосіб-підприємців й досі не змогли вивести свої доходи на докарантинний рівень. 48% ФОП, які взяли участь в опитуванні, відновили обсяги прибутку лише частково, тоді як лише 7% респондентів на цей момент вдалося збільшити рівень прибутку.