Новини Maanimo

Єврокомісія затвердила надання Україні другого траншу макрофіну

Україна очікує на отримання другого траншу макрофінансової допомоги від ЄС до кінця осені, пише УНН з посиланням на заяву Нацбанку.

Як повідомляють в НБУ, Єврокомісія затвердила надання Україні другого траншу макрофіну: при цьому надходження коштів залежить «від позитивних результатів виконання програми з МВФ».

Так, пояснює регулятор, дане рішення Єврокомісії стало лише першим кроком в процедурі, що передує надходженню коштів. При цьому Україна очікує на отримання €600 млн від ЄС до кінця осені.

«У Нацбанк зазначені кошти поки не надходили», – зазначають в НБУ, нагадуючи, що європейські партнери перераховують транші на рахунок Державного казначейства в євро, відкритий в Нацбанку.

Як наголошується в повідомленні, надання другого траншу в рамках п’ятої макрофінансової допомоги стало можливим завдяки прогресу в частині проведення структурних реформ, передбачених поточними домовленостями України та ЄС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що, за словами віце-прем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної, прогрес виконання Угоди про асоціацію України з Євросоюзом сьогодні оцінюється в 58%.