Новини Maanimo

Вийти з тіні: через корупцію Україна втрачає до 950 млрд гривень на рік

handcuffs lie on a 500 hryvnia bill on a wooden table in the street

І, дійсно, першою від корупціонерів страждає саме соціальна сфера. Замість бюджету гроші потрапляють до кишень корупціонерів, тому будувати дороги, лікарні і школи просто нема на що – розповіли у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

В таких умовах складно вести чесний бізнес, заявила директорка зі зв’язків з громадськістю та комунікацій SCM Наталія Ємченко. За її словами, понад 200 тисяч працівників холдингу отримують тільки білу зарплату і повний соцпакет. Компанії також платять приблизно 60 мільярдів гривень податків щорічно. Саме тому бізнесам SCM складно конкурувати з компаніями, що працюють в тіні.

Ємченко зазначила, що «чесний бізнес – і великий, і середній, і маленький – я впевнена, готовий бути надійним партнером держави в цій боротьбі. Держава або виводить з тіні, з корупційної економіки в білу економіку ті 30-40%, які там знаходяться, або підвищує податковий тиск на чесний бізнес. Чесному бізнесу в Україні вигідно, щоб корупцію перемогли».

Нагадаємо, що минулого місяця середній розмір субсидії на оплату послуг ЖКГ в Тернопільській області становив 1071 гривень, тоді як на Одещині – всього 717 гривень, повідомляють в Мінсоцполітики.