Новини Maanimo

В Україні зафіксовано сплеск роздрібної торгівлі: дані Держстату

Так, згідно з даними Держстату, протягом липня 2020 року фізичний обсяг роздрібної торгівлі в Україні в річному вимірі збільшився на 8,5%. Якщо ж порівнювати з попереднім місяцем, то липневий показник виріс на тлі статистики за червень одразу на 12,1%.

Що ж стосується обсягу обороту роздрібної торгівлі з січня по липень поточного року, то тут також спостерігається зростання: за сім місяців 2020 року українці «наторгували» на 4,2% більше, ніж за аналогічний період 2019-го.

При цьому в першому півріччі оборот підприємств роздрібної торгівлі збільшився на 3,7% в порівнянні з січнем-червнем 2019 року. Всього ж за підсумками минулого року оборот роздрібної торгівлі в Україні зріс на 10,5%.

Статистика, відображена в справжніх звітах, не враховує дані по тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму, нагадують у Службі.

Нагадаємо, індекс світової торгівлі СОТ в квітні-червні досяг історичного мінімуму. Падіння показника до позначки 84,5 пункту, зафіксоване в II кварталі 2020 року, є найнижчим за весь час роботи «товарного барометра».