Новини Maanimo

В «Дії» з’являться нові соціальні послуги: СПИСОК

Вже наступного місяця на порталі «Дія» з’являться три нові соціальні послуги. Такий анонс під час вчорашнього брифінгу озвучив міністр цифровий трансформації Михайло Федоров, передає УНІАН.

За словами Михайла Федорова, в листопаді перелік соціальних послуг, доступних користувачам державного порталу «Дія», поповнять послуги для внутрішньо переміщених осіб, одержувачів субсидій і пенсіонерів.

Так, зазначає міністр, з кінця наступного місяця на порталі «Дія» можна буде зареєструватися для отримання пенсії та для підтвердження даних для подальшого нарахування виплат внутрішньо переміщеним особам.

«Також ми запускаємо послугу, пов’язану з отриманням субсидій», – зазначає міністр цифрової трансформації, додаючи, що в 2020 році одержувачами такої допомоги в Україні були більш 5 млн чоловік.

Завдяки появі даної послуги на порталі «Дія», говорить Михайло Федоров, процес, в рамках якого раніше потрібно було відвідувати ЦНАП, буде максимально автоматизованим.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що фізособам-підприємцям 1-й, 2-й і 3-й групи дозволили платити податки через мобільний додаток і портал електронних послуг «Дія».