Новини Maanimo

Уряд прийняв форми транзитного спрощення на митниці

Повідомляється, що Кабінет Міністрів України підтримав проект постанови про порядок надання дозволів на застосування спеціального транзитного спрощення.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль уточнив, що мова йде про затвердження восьми різних форм транзитного спрощення, які повинні знизити корупційні ризики на митниці, а також спростити процедури для бізнесу.

«Планомірно ми міняємо українську митницю в сторону прозорого європейського сервісу. Спрощення митних процедур, які ми запускаємо, сприятиме і зростанню України в рейтингу Doing Business», – підкреслив він.

Так, постанова затверджує форми заяви підприємства про надання дозволу на застосування спеціального транзитного спрощення; форми анкети самооцінки підприємства щодо відповідності умовам для надання дозволу на застосування спрощення; а також порядок проведення митними органами оцінки відповідності підприємства умовам для надання дозволу на застосування спрощення і т.д.

Нагадаємо, раніше парламент прийняв закон про митний тариф, який приводить законодавчу базу у відповідність із системою загальновизнаних норм міжнародного права, зокрема, до Гармонізованої системи опису та кодування товарів 2017 роки (ГС-2017) і Комбінованої номенклатури Європейського Союзу (КН ЄС), з урахуванням зобов’язань в рамках СОТ.