Новини Maanimo

Україна наростила міжнародні резерви: дані НБУ

За повідомленням НБУ, на 1 липня 2021 міжнародні резерви склали $28 357,7 млн. За минулий місяць вони зросли завдяки валютним надходженням на користь уряду і інтервенцій Нацбанку, які компенсували погашення зовнішніх і внутрішніх зобов’язань.

Зокрема, валютні надходження на користь уряду перевищили $1 млрд, в тому числі $726,3 млн – від розміщення внутрішніх державних облігацій. Загальний обсяг платежів з обслуговування і погашення державного боргу склав $995,6 млн.

На міжбанківському валютному ринку Нацбанк закупив $682,8 млн, окремі дні згладжував надмірні коливання гривні продажем в цілому $99,5 млн. Чиста покупка за підсумками червня склала $583,3 млн.

Поточний обсяг міжнародних резервів покриває 4,3 місяця майбутнього імпорту, що є достатнім для виконання зобов’язань України і поточних операцій уряду і Нацбанку.

Нагадаємо, що МВФ затвердив розподіл $650 млрд запозичення, з яких Україна може отримати близько $2,7 млрд. Про це в Faсebook повідомив заступник виконавчого директора від України в МВФ Владислав Рашкован.