Новини Maanimo

У світі знову злетіли ціни на продукти: що більш за все подорожчало в серпні

За даними FAO, минулого місяця індекс цін на продовольство досяг 127,4 пункту: вартість продуктів протягом серпня 2021-го злетіла одразу на 3,1%, а до серпня минулого року піднялася на 32,9%, передає Reuters.

Найбільше зростання минулого місяця торкнулося цін на цукор, пшеницю та рослинні олії.

Так, вартість цукру за 4,5 тижні злетіла на 9,6% і досягла максимуму з лютого 2017 року, що було обумовлено несприятливими погодними умовами в Бразилії.

Ціни на рослинні олії – пальмову, соняшникову й рапсову – протягом серпня злетіли на 6,7%, тоді як зерно за місяць подорожчало на 3,4% на тлі зниження прогнозів урожаю пшениці в низці країн.

Варто зазначити, що в останній місяць літа трохи впала вартість молочки. Що ж стосується м’яса, то місячне зростання цін на даний продукт було несуттєвим, тоді як до серпня 2020-го його вартість піднялася більш ніж на 20%. Подорожчання торкнулося баранини, яловичини, а також м’яса птиці, тоді як ціни на свинину, навпаки, впали.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що, за словами голови Спілки українського селянства Івана Томича, більшість українців витрачають 50-60% своїх доходів на продукти харчування. Решта йде на комуналку.