Новини Maanimo

У МВФ розповіли, як врятувати бізнес ЄС від банкрутств і масового безробіття

На думку аналітиків Міжнародного валютного фонду, щоб уникнути масових банкрутств і втрати 15 млн робочих місць, європейські країни повинні надати місцевому бізнесу підтримку у вигляді державної та приватної допомоги на суму від 2% до 3% ВВП держав ЄС, передає Інтерфакс.

У МВФ зазначають, що заходи, спрямовані на підтримку економіки європейських держав в розпал пандемії, допомогли зберегти 30 млн робочих місць. Проте, багатьом невеликим компаніям в цей період не вдалося уникнути банкрутств.

За словами директора європейського департаменту Фонду Альфреда Каммера, в перспективі більш здорові компанії створять більше робочих місць і «не допустять повернення «порочного кола» між проблемами реальної економіки та фінансового сектору».

При цьому, додають в МВФ, уникнути «підводних каменів», таких як витрати на порятунок нежиттєздатних компаній або підтримка погано керованого бізнесу, можна шляхом залучення банків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в лютому настрої в лавах українських підприємців значно покращилися. Відповідно до індикатора ІОДА, бізнес відреагував на ослаблення карантинних обмежень підвищенням оцінок економічного стану своїх підприємств і перспектив діяльності.