Новини Maanimo

У МВФ розповіли, чим має зайнятися Україна в найближчі місяці

Для продовження програми stand by Україні слід зосередитися на реалізації структурних реформ, визначених у рамках співпраці з МВФ. Навіть незважаючи на викликані пандемією складнощі. Про це заявив директор прес-офісу Фонду Джеррі Райс під час брифінгу у Вашингтоні, передає Укрінформ.

За словами представника Міжнародного валютного фонду, програма структурних реформ в Україні залишається незавершеною, і МВФ наполягає на продовженні роботи в даному напрямку водночас з реагуванням на поточну кризу.

Джеррі Райс зазначив, що Україна має продовжувати рух вперед, створюючи умови для інклюзивного зростання в умовах економічного спаду, викликаного пандемією COVID-19.

За його словами, в рамках співпраці сторони досягли домовленостей про запровадження реформ, необхідних для захисту стабільності фінсектору і забезпечення стійкості бюджету країни в середньостроковій перспективі.

«Порядок на наступні кілька місяців полягає в продовженні обговорення цього набору реформ», – зазначив представник МВФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що, за даними Нацбанку, в 2014-2020 рр. Україна сплатила Міжнародному валютному фонду 46,3 млн СПЗ комісії за невибрані транші, що в перерахунку на поточний курс складає $65,74 млн.