Новини Maanimo

У долара з’явився привід для зростання: скільки коштує валюта

Долар зростає на тлі загострення американо-китайських відносин. Також в центрі уваги учасників ринку – переговори про новий пакет економічних стимулів в США і засідання ЄЦБ 10 грудня, на якому має бути оголошено про збільшення обсягу та продовження антикризової програми викупу активів.

При цьому тотальному падінню європейської валюти до долара перешкоджає позитивна статистика з Німеччини, згідно з якою, обсяг промислового виробництва в країні протягом жовтня 2020 року зріс на 3,2%. Аналітики очікували на зростання всього на 1,6%.

Вдень 7 грудня євро подешевшав у парі з валютою США до позначки 1,2092 EUR/USD (рівень попереднього закриття становив 1,212 EUR/USD).

По відношенню до ієни долар зріс з 104,14 до 104,28 USD/JPY, а до фунта стерлінгів подорожчав на 0,22%: британська валюта ослабла з 1,3441 до 1,3412 GBP/USD.

Варто зазначити, що надії на укладення торговельної угоди між ЄС і Британією накрутили курс фунта до долара з червня майже на 8%. Проте, нещодавня новина The Sun про те, що Борис Джонсон готовий вийти з переговорів, обвалила британську валюту протягом декількох годин.

Індекс американської валюти вдень у понеділок зріс до 91,13 пункту (+0,47%).

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що, за словами експертів MUFG, долар США пережив «ще одий поганий тиждень», в той час як євро тримається на плаву навіть незважаючи на перспективи впровадження Європейським Центробанком додаткових монетарних стимулів.