Новини Maanimo

Свіжий звіт API підняв ціни на нафту: вартість Brent перевищила $85 за барель

За даними API, обсяги нафти у сховищах США з 1 по 5 листопада скоротилися на 2,5 млн барелів. При цьому запаси сировини в Кушингу зросли на 234 тисячі барелів, передає Інтерфакс.

За даними торгів, вранці в середу за барель Brent давали $85,02: північноморська суміш подорожчала на 0,28%. При цьому вартість WTI на початку сесії сягала $84,19: тут приріст склав 0,05%.

Вдень 10 листопада ціни на «чорне золото» дещо скоригувалися: Brent станом на 12:00 торгується на рівні $84,72 за барель, тоді як вартість WTI складає $83,70.

Відповідно до даних, представлених Американським інститутом нафти, обсяги нафти в сховищах США з 1 по 5 листопада скоротилися на 2,5 млн барелів. Варто зазначити, що експерти, опитані напередодні, прогнозували зростання показника на 1,9 млн барелів.

Разом з тим, запаси бензину та дистилятів у Штатах минулого тижня впали на 0,6 млн барелів (кожний), тоді як обсяги сировини в Кушингу зросли на 234 000 барелів.

Офіційні дані про запаси від Міненерго США оприлюднять увечері в середу. Згідно з очікуваннями аналітиків, опитаних S&P Global Platts, відомство повідомить про тижневе збільшення запасів сировини на 1 млн барелів і зростання обсягів бензину в сховищах на 1,6 млн барелів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що вартість ф’ючерсів на газ у Європі до закриття вчорашніх торгів опустилася нижче 840 доларів за тисячу кубометрів.