Новини Maanimo

ПриватБанк почав кредитувати стартапи під «5-7-9%»

За перший тиждень з початку прийому заявок ПриватБанк уже розглянув запити від майже 200 бізнесменів-початківців.

Відзначимо, що в рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%» українські підприємці можуть отримати кредит, або навіть кілька, на створення і розвиток бізнесу терміном до 5 років. Розмір кредиту може скласти до 1500000 грн. Вся група пов’язаних осіб може користуватися кредитом протягом усього періоду дії програми.

При цьому держава компенсує підприємцю частину відсотків за кредитом. Ставки становлять від 5% до 9% річних в залежності від кількості створених робочих місць. При цьому передбачена можливість щоквартального зниження процентної ставки.

ПриватБанк і Фонд розвитку підприємництва підписали угоду про співпрацю в рамках зазначеної програми 31 січня 2020 року.

За даними дослідження банківського ринку України, яке провели аналітики GFK в 2019 році, послугами ПриватБанку користуються 64% українських компаній і 74% підприємців-українців.

Нагадаємо, що з 1 березня держава почала видавати позики «5-7-9%» навіть тим, хто не може надати заставне майно. Для таких позичальників передбачені кредитні гарантії.