Новини Maanimo

Падіння почалося: долар втратив «заряд», отриманий на новинах від ФРС

Згідно з даними торгів, в п’ятницю 18 вересня курс європейської валюти до долара піднявся до позначки 1,1848 долара за євро (рівень попереднього закриття становив 1,1847).

У той же час, до ієни американська валюта трохи підросла – до 104,82 ієна/$ (рівень попереднього закриття – 104,73). По відношенню до євро «японець» протягом дня коливався у досягнутого вночі 1,5-місячного максимуму – 123,29.

При цьому індекс долара в п’ятницю опускався до 92,93 пункту (-0,05%).

За словами головного валютного стратега Mizuho Securities Масафумі Ямамото, для того, щоб американська валюта повернулася до висхідної тенденції, інвестори повинні бути впевнені в припиненні корекції на ринку акцій в США.

Варто також зазначити, що цього тижня, на тлі відновлення китайської економіки і ослаблення долара, різко зміцнився юань.

Провідні експерти дивляться на перспективи китайської валюти з неприхованим оптимізмом. На думку аналітиків Goldman Sachs, в найближчій перспективі юань зміцниться до 6,5 за долар, а в Capital Economics прогнозують подорожчання «китайця» до 6,60 до кінця 2020 року.

Нагадаємо, в JFD Group вважають, що стратегія Федрезерву, спрямована на збереження поточних параметрів грошово-кредитної політики, стала для деяких інвесторів розчаруванням, адже багато хто з учасників ринку робив ставки на більш «голубиний результат».