Новини Maanimo

Нові платіжки за воду у лютому: на скільки подорожчала послуга?

Майже півсотні водоканалів ще у грудні минулого року повідомили про зростання тарифів. Нацкомісія, яка регулює тарифи у сфері енергетики та комунальних послуг в Україні, дозволила підвищити тарифи на холодну воду через збільшення витрат на електрику, ремонти та зарплати працівників підприємств.

Вартість кубометра холодної води зросла у всіх містах. Так, «Тернопільводоканал» встановив вартість кубометра води у січні на 7 гривень більше, ніж у грудні – 36,696 гривень за кубометр. Найменше вода подорожчала для клієнтів «Полтававодоканалу», лише на гривню – до 33,768 гривні за кубометр. Найдорожчу воду продає Запорізький облводоканал – 54,63 гривні за кубометр. У «Бердянськводоканалі» тариф становить 47,56 грн за кубометр води.

У столиці ж вартість водопостачання та водовідведення збільшилася майже на 20%, але все одно це набагато менше, ніж у інших підприємств. Місцевий Київводоканал підвищив тариф на холодну воду на 5 гривень – до 30,38 гривень за кожен кубометр.

Нагадаємо, що українці продовжують нарощувати борги за комуналку. Особливо це стало відчутно з початком опалювального сезону, коли тарифи вищі, ніж у теплу пору року.