Новини Maanimo

Не до оптимізму: озвучено ще один похмурий прогноз для світової економіки

За словами керівника філіппінського центробанку, на тлі недавніх подій говорити про перспективи поліпшення економічної ситуації не доводиться: ефект від старту вакцинації ще невідчутний, а нові спалахи COVID-19 в тих же країнах Європи і Сполучених Штатах починають тиснути на світову економіку з новою силою.

Чергові хвилі пандемії в усьому світі, продовжує Діокно, спровокують появу нових проблем у світовій економіці: в короткостроковій перспективі ситуація лише погіршиться.

У той же час, прогноз падіння глобального ВВП, озвучений Міжнародним валютним фондом, на сьогоднішній день представляється оптимістичним. Так, відповідно до очікувань МВФ, за підсумками поточного року падіння світової економіки складе 4,4%.

Варто зазначити, що сьогодні в усьому світі офіційно зареєстровано понад 68 мільйонів випадків зараження COVID-19. 1,5 мільйони людей загинули. Наявність вакцини, як очікується, поліпшить ситуацію в світовій економіці, але позитивні зміни відбудуться не раніше I кварталу 2021 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що, згідно з прогнозом ООН, світові слід готуватися до найсильнішої за останні 75 років гуманітарної кризи: через пандемію COVID-19 в 2021 році десятки країн зіткнуться з безпосередньою загрозою голоду.