Новини Maanimo

Назад у 2000-ні: експерти Citigroup прогнозують падіння курсу долара на 20%

На думку експертів Citi, масова вакцинація від COVID-19, як і відновлення економіки сформує ведмежий ринок і неминуче призведе до ослаблення американської валюти: у 2021 році курс долара може впасти на 20%.

Аналітики нагадують, що на початку 2000-х затяжне падіння долара було спровоковано вступом КНР до СОТ: тоді на хвилі глобалізації різко зросли обсяги світової торгівлі, в той час як закрита економіка Штатів тимчасово залишилася «не при справах».

У той же час, реакція валютного ринку на вчорашнє повідомлення про розробку нової вакцини від коронавірусу виявилася досить стриманою: по-перше, багато хто з інвесторів розуміє, що до моменту масового поширення препарату пройде ще чимало часу, а по-друге, плани адміністрації Байдена щодо боротьби з COVID-19 і стимулювання економіки й досі залишаються неясними.

Згідно з даними торгів, вдень 17 листопада курс європейської валюти до долара виріс до позначки 1,1869 EUR/USD (рівень попереднього закриття склав 1,1853). На тлі ієни американська валюта ослабла зі 104,56 до 104,28 USD/JPY, в той час як курс GBP/USD у вівторок виріс до 1,3199 (+0,1%).

Індекс долара 17 листопада впав до 92,38 пункту (-0,27%).

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що, на думку стратегів Danske Bank, курс європейської валюти до долара може перевищити позначку $1,20, якщо Євросоюзу вдасться стати локомотивом відновлення світової економіки, а Федрезерв доб’ється зростання інфляції вище цільового рівня.