Новини Maanimo

Нацбанк штрафуватиме банки за неналежну рекламу

На сайтах і в рекламних роликах банків з 1 вересня 2020 року має з’явитися достовірна, правдива, актуальна і достатня за обсягом інформація про депозити та кредити, їх вартість, умови та ризики. Що дозволить клієнтам банків приймати дійсно виважені рішення.

Перш за все НБУ зобов’язує банки вказувати реальні відсоткові ставки за кредитом, наявність прихованих комісій, термін послуги, орієнтовну загальну вартість кредиту, періодичність погашення кредиту, попереджати про можливі наслідки в разі прострочення виплат за кредитом, а також вказувати умови дострокового зняття грошей з депозиту.

Вимоги Нацбанку торкнуться телевізійної реклами, реклами на радіо, реклами на білбордах і на інтернет-банерах. Цікаво, що дані вимоги стосуються тільки реклами конкретних продуктів або послуг для громадян і не поширюються на рекламу послуг для фізичних осіб-підприємців і бізнесу.

За невиконання умов НБУ і часткове розкриття інформації банкам загрожують штрафні санкції – від 50 до 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за кожне порушення.