Новини Maanimo

Нацбанк саботує розвиток ринку криптовалюти, – засновник біржі Kuna

За його словами, Національний банк не скасовуватиме своїх заборон на операції з криптовалютою і не візьме на себе відповідальність, оскільки люди, які працюють у Нацбанку, мають свої KPI, які все так чи інакше пов’язані з гривнею і надійністю фінансово-банківської системи. У законі про Національний банк нічого не написано про криптовалют, за що вони відповідають. Відповідно, їм не важливо, чи житиме криптовалюта чи помре.

Він зазначив, що Нацкомісія з цінних паперів і фондового ринку поки що ніякого відношення до криптовалюти не має, тому що закон про криптовалюту так і не набув чинності.

Мінцифри взагалі осторонь з тих самих причин, що й Нацкомісія [з цінних паперів та фондового ринку]. Але Мінцифри дивиться просто на перспективу, вони зацікавлені в розвитку ринку. Це звучало багато разів з вуст і міністра, і заступників міністрів, що крипторинок – перспективний, і ми як держава хочемо його розвивати. Тому вони в якомусь сенсі, можливо, на боці крипторинка“, – вважає голова криптовалютної біржі.

Він наголосив, що ситуацію могло б вирішити втручання президента Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, після чого голова НБУ Андрій Пишний пішов би на поступки.

Усім іншим – ні холодно, ні спекотно. Напевно, для них навіть буде краще, якщо крипти не буде, тому що менше проблем, менше потрібно розбиратися, що взагалі там відбувається і т.д. Суто в рамках та у стінах Національного банку нічого не зважиться просто тому, що вони не зацікавлені. Вони за це не відповідають. Жоден співробітник НБУ не отримає жодних надбавок, бонусів, похвали за те, що він врятує крипторинок“, – упевнений Михайло Чобанян.