Новини Maanimo

МОП: Доходи працівників усього світу впали на $3,5 трлн

Згідно статистики, опублікованою МОП, за перші 9 місяців поточного року доходи людей, отримані від роботи, в порівнянні з аналогічним періодом 2019-го, скоротилися більш ніж на 10%, або на $3,5 трлн. Варто зазначити, що дані розрахунки не включають «антикризову» фінансову підтримку, що надається урядами в умовах пандемії COVID-19.

Фахівці МОП також переглянули оцінку глобальної втрати робочого часу в II кварталі поточного року. За останніми підрахунками, показник склав 17,3%, що еквівалентно 495 млн робочих місць в умовах повної зайнятості. Попередня ж оцінка становила 14%, або 400 млн робочих місць.

Зазначається, що в результаті пандемії постраждали співробітники переважно в країнах, що розвиваються, і державах з ринковою економікою, яка формується, а скорочення торкнулося більшою мірою жінок, ніж чоловіків.

Нагадаємо, криза, спровокована пандемією коронавірусу, змусила українців помітно скоротити свої поточні витрати. За підрахунками фахівців Державної служби статистики, в II кварталі цього року громадяни витрачали на 10% менше коштів, ніж в квітні-червні 2019-го.