Новини Maanimo

Мінрегіон планує реструктуризувати борги ТКЕ

Як повідомляє прес-служба Мінрегіону, у держави та органів місцевого самоврядування зараз немає можливості погасити такі борги.

До того ж, борги населення перед теплокомуненерго становлять майже 19 млрд грн. Українці накопичили заборгованість за теплопостачання в розмірі 14,8 млрд грн і за водопостачання в розмірі 4,1 млрд грн. Якщо стягнути ці кошти, то їх можна було б розглядати як джерело погашення заборгованості ТКЕ.

На даному етапі вирішення проблеми Мінрегіон підготував правки до деяких законів, плануючи передати повноваження з регулювання діяльності ТКЕ місцевим органам влади.

Для того, щоб місцева влада змогла виконувати функції НКРЕКУ, потрібно законодавчо визначити механізми погашення та реструктуризації старих боргів, продовжити термін реструктуризації кредиторської заборгованості теплокомуненерго і знайти джерела для компенсації збитків підприємств.

В даний час учасники робочої групи щодо врегулювання питання про задолженнності ТКЕ дискутують про кращому варіанті рішення задачі.

Нагадаємо, що згідно з постановою Кабінету міністрів від 24 грудня 2019 року, підприємства ТКЕ отримали можливість знижувати розмір плати за комунальні послуги, проте не всі ТКЕ ще реалізували цю можливість на практиці.